Ontdek de Lekkere Variaties zoals L'aperitivo Spritz, Lemon Spritz en Hugo Spritz
Ontdek hoe je met Tap&Joy gemakkelijk cocktails op tap serveert zoals L'aperitivo Spritz, Lemon Spritz en Hugo Spritz.
Snel, gekoeld van de tap en duurzaam!
Waarom kiezen voor cocktails op tap?
Steeds meer horecazaken ontdekken de voordelen van het serveren van cocktails op tap. Het biedt niet alleen snelheid en gebruiksgemak, maar zorgt ook voor een consistente kwaliteit en smaak. Of je nu een bar, café of restaurant hebt, cocktails op tap kunnen je menu naar een hoger niveau tillen en je gasten verrassen met heerlijke, verfrissende dranken.
Ook op festivals is de weg naar cocktails van de tap dé perfecte oplossing! Geen afval meer in de vorm van enorme bergen lege blikjes maar recyclebare 20 liter fusten!
20 liter is 133 servings van 150ml!
Waar komen ze vandaan?
Aperol Spritz
De Aperol Spritz is een echte Italiaanse klassieker. Het drankje komt oorspronkelijk uit de regio Veneto waar het in de jaren 1950 door het drankenbedrijf Aperol werd op de markt werd gebracht. De term "spritz" gaat terug naar de 19e eeuw, toen Oostenrijks-Hongaarse soldaten Italiaanse wijn verdunden met water om de smaak te verzachten. Sindsdien is deze frisse cocktail een favoriet bij zowel de échte éigen Italiaanse bevolking als alle overige Europeanen. Het bestaat uit Aperol, prosecco en bruiswater, en is echt een perfecte balans tussen bitter en zoet..
De Aperol Spritz wordt op z’n mooist geserveerd met was ijsblokjes en een stukje sinaasappel.
Lemon Spritz (Limoncello Spritz)
De Lemon Spritz, of Limoncello Spritz, is een moderne twist op de traditionele Venetiaanse spritz. Deze cocktail komt uit Noord-Italië, in de regio Veneto, maar met een Zuid-Italiaanse inslag. In plaats van de bittere likeur zoals Aperol of Campari, wordt bij deze spritz Limoncello gebruikt — de frisse, zoete citroenlikeur afkomstig uit de regio's rond de Amalfikust en Capri. Het resultaat is een verfrissende cocktail met een subtiele citrus-smaak.
De Lemon Spritz wordt het mooist geserveerd met was ijsblokjes en dan met een klein stukje limoen of citroen.
Hugo Spritz
De Duitse barman Hugo Spritz bedacht in 2005 de Hugo Spritz. Hij wilde een alternatief creëren voor de bekende Aperol Spritz, dat lichter en minder bitter zou smakenDat is gelukt! De Hugo Spritz is een frisse en verrassende cocktail met de smaken van vlierbes, limoen en bruiswater. Het drankje groeit erg snel in populariteit.
Persoonlijk vind ik de Hugo Spritz erg lekker met was ijs en een lange dunnen sliert komkommer.
Voordelen van cocktails op tap
- Snelheid en efficiëntie: Klaar om te serveren, geen wachttijd.
- Consistentie: Elke glas dezelfde smaak en kwaliteit.
- Hogere marge: Efficiënt werken, minder afval.
- Moderne uitstraling: Trendy en aantrekkelijk, vooral onder jongere gasten.
- Duurzaam: Minder afval en verpakkingsmateriaal.
Hoe werken cocktails op tap bij Tap&Joy?
Bij Tap&Joy werken wij met fusten van 20 liter. De drank zit in een binnenzak in het fust en je tapt met gecomprimeerde lucht, of, zoals vaak op een bestaande tapinstallatie, met koolzuur, en drukt daarmee de zak leeg!. Dit is te vergelijken met het systeem van tankbier.
De dranken zitten ready mixt in het fust dus ook al inclusief koolzuur.
De koolzuur blijft, door de tegendruk, goed in de drank.
Wil je meer weten? Bezoek onze website voor het volledig assortiment en ontdek alle voordelen van cocktails op tap.
Klaar om je menu te versterken met cocktails op tap?
Ontdek de mogelijkheden en zet je eerste spritz op tap!
Neem contact met ons op of bestel direct via onze website en ervaar zelf hoe snel, makkelijk en winstgevend cocktails op tap kan zijn.
Neem contact op: https://tapjoy.nl/pages/contact
Bekijk ons assortiment; https://tapjoy.nl/collections/hele-assortiment-dranken