Cocktails op fust voor de horeca!
Cocktails horen allang niet meer alleen thuis in luxe cocktailbars. Steeds meer horecaondernemers ontdekken de voordelen van cocktails op fust, snel, constant van kwaliteit en met een goede marge. Stel je voor; het terras zit vol, de bar draait op volle toeren en toch serveer je binnen enkele seconden een perfect gemixte Pornstar Martini (mét schuimkraag) of een spritz. Dát is de kracht van cocktails op fust. In dit blog lees je wat cocktails op fust is, waarom ze zo populair zijn en hoe je ze slim inzet voor jouw zaak of evenement.
Wat zijn cocktails op fust en waarom zijn ze zo populair?
Een cocktails uit het fust is in feite een kant-en-klare- mixdrink op tap. Je koppelt het fust aan je tapinstallatie of een mobiele cocktailtap, en binnen een paar seconden tap je een ready to serve cocktail. Geen gedoe meet shakers, losse ingrediënten of ingewikkelde recepten. Bij Tap&Joy merken we dat cocktail fusten vooral populair zijn omdat ze snelheid, consistentie en gemak combineren. Je gasten krijgen altijd dezelfde kwaliteit, ook als het druk is. Bovendien blijven smaken en bubbels perfect behouden doordat het fust afgesloten. Is.
De voordelen van cocktails op fust voor de horeca
Met cocktails op fust bespaar je tijd, personeel en verspilling.
· Snelheid; Je serveert in enkele seconden een cocktail, ideaal tijdens piekmomenten.
· Consistentie: Elke cocktail smaakt hetzelfde, ongeacht wie er achter de bar staat.
· Minder verspilling; Geen restjes fruit, halflege flessen of verkeerde verhoudingen.
· Ruime keuze; Van frisse Hugo Spritz tot een tropische Pornstar Martini, er is altijd iets wat bij je kaart past.
Een bijkomend voordeel; mixdranken op tap nemen minder opslagruimte in beslag dan losse ingrediënten én ze komen al gekoeld uit je tap!
Wanneer kies je voor een cocktail op fust in plaats van zelf maken?
Tapcocktails zijn ideaal als je;
· Een druk terras, bar of festival runt waar snelheid telt.
· Weinig barpersoneel hebt of vaak werkt met seizoen krachten.
· Altijd dezelfde kwaliteit wilt serveren, zonder dat dit afhankelijk is van de vaardigheden van je personeel
· Extra omzet wilt genereren met een aantrekkelijke, winstgevende drankcategorie.
Alternatieven zoals zelf mixen kunnen werken bij een rustige, exclusieve setting, én in de meeste horecazaken zorgt een cocktail op tap voor een betere doorloopsnelheid en marge.
Tips voor het gebruik van cocktails-fusten op drukke evenementen
1. 1. Plaats je cocktailtap strategisch
Zet de tap zo dat personeel gemakkelijk kan tappen zonder de looproutes te blokkeren.
2. 2. Maak je kaart overzichtelijk
Bied 3-5 populaire Kant-en-klare cocktails aan, zodat gasten snel kunnen kiezen.
3. 3. Presenteer stijlvol
Serveer in passend glaswerk, met een snelle garnering voor de beleving.
4. 4. Test je voorraad vooraf
Bij festivals of grote evenementen is het slim om vooraf door te rekenen hoeveel fusten je nodig hebt.
5. 5. Gebruik mobiele cocktail taps
Zo kun je ook buiten of op tijdelijke locaties ready to serve cocktails aanbieden.
Klaar om je cocktailkaart te upgraden?
Met een cocktailbar voor bar of terras Maak je jouw horecaonderneming klaar voor piekmomenten én verhoog je je omzet. Benieuwd naar onze smaken? Bekijk het aanbod van cocktails op fust en ontdek welke ready to serve cocktails passen bij jouw zaak
Bekijk onze collectie cocktailtaps https://tapjoy.nl/collections/assortiment-tapjes
Bekijk onze collectie cocktails https://tapjoy.nl/collections/hele-assortiment-dranken